Makkumer vier weken de cel in wegens heling

LEEUWARDEN/MAKKUM – Een 40-jarige Makkumer is door politierechter Christine Koelman bij verstek veroordeeld tot vier weken cel. De man heeft zich schuldig gemaakt aan heling: hij heeft een gestolen radarmonitor met antenne doorverkocht.

De Makkumer verscheen woensdag niet op de zitting van de politierechter. Degene aan wie hij de gestolen spullen had doorverkocht was er wel. Dat was een 50-jarige inwoner van Den Haag, die had gereageerd op een advertentie
op Marktplaats. De man zei dat hij zich van geen kwaad bewust was. De prijs was weliswaar gezakt van 900 naar 500 euro, maar dat had bij hem geen argwaan gewekt.

Doordat hij ook weer een advertentie op Marktplaats had gezet, was de rechtmatige eigenaar zijn eigendommen op het spoor gekomen. De Makkumer wilde niet tegen de politie zeggen van wie hij de spullen had gekocht. Hij had door laten schemeren dat hij geld nodig had. De man heeft een strafblad van 19 pagina’s.

Officier van justitie Eelco Jepkema sloot niet uit dat hij ook de dief was. ‘Maar dat kunnen we niet bewijzen’. Voor de Hagenaar vorderde Jepkema vrijspraak. De man had beter op moeten letten, maar de officier twijfelde
of hij kwaad in de zin had. En bij twijfel moet er vrijspraak volgen. Dat ging niet op voor de Makkumer. ‘Hij wist dat het foute boel was’, concludeerde Jepkema.

Renze van der Sluis

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.