Makkum tweede helft te sterk voor Sc Bolsward (za)

Na twee weken rust was het de vraag of Bolsward (za) zich heeft hersteld van de deceptie tegen Arum. Tegen Makkum, de huidige koploper, moest zaterdag uit een ander vaatje getapt moeten worden om een positief  resultaat te behalen.

Resultaat dat gezien de ongekend spannende slotfase van de competitie nodig is om aan nacompetitie te ontkomen.

Dat zal niet gemakkelijk gaan want Makkum zal er alles aan doen de koppositie te behouden. Dus voldoende Ingrediënten voor een spannende wedstrijd. Makkum liett er vanaf het begin af geen twijfel over hun bedoelingen bestaan en pakte meteen het initiatief. Met een op zich onschuldige overtreding verdiende Makkum een vrije trap rechts op het middenveld. Bolsward gaf de aanvallers van Makkum hierbij alle ruimte en het was Jelle Hiemstra die al in de 6e minuut weet te scoren 1 – 0.

Hiermee liep Bolsward weer snel achter de feiten aan. Toch raakte de ploeg hierdoor niet van de kook en was het  in de fase die volgde gelijkwaardig aan Makkum. Oogstrelend  was het allemaal niet, maar met veel inzet wist Bolsward toch kansen te creëren. Na 15 minuten spelen werd een combinatie opgezet door die Bart Gietema alleen voor de keeper bracht, maar hij wist niet te scoren. Direct daarna was er opnieuw een gevaarlijk ogende situatie die door de defensie van Makkum op het laatste moment onschadelijk wordt gemaakt.

Het spel golft op en neer en een minuut of vijf  later is Makkum  een tweetal keren dichtbij een doelpunt. De Bolsward doelman was echter goed bij de les en wist met een fenomenale redding (32e minuut) een grotere achterstand te voorkomen.  Bolsward was daarna dicht bij een doelpunt als Gietema koppend de Makkum-keeper tot een uiterste inspanning dwingt. Op slag van rust komt de Makkum speler  Lennart Adema ongelukkig te vallen en is zodanig geblesseerd dat hij met de ambulance van het veld moet worden gehaald.

Na de pauze, die in verband met de afhandeling van genoemde blessure 35 minuten duurde, zagen we een andere wedstrijd. Makkum was duidelijk de sterkere en Bolsward kon geen vervolg geven aan het in de eerste helft vertoonde spel. Een vrije trap, rand strafschopgebied, wist keeper Kevin Huizinga nog buiten de palen te werken, maar na ruim een uur spelen was het toch 2 – 0. De bal werdniet uit het strafschopgebied gewerkt en belandde voor de voeten van Rem co Miedema komt die daar wel raad mee wist. De weerstand van Bolsward leek gebroken en het geloof in een goede afloop was vervlogen.

Bolsward probeerde nog wel aan te dringen,maar de overtuiging ontbrak. De Makkum- defensie kwam niet meer in de problemen. Toen Daniel Buxton in de diepte werd gestuurd  en de Bolsward verdedigers achter zich liet, werd de eindscore  3 – 0 bereikt. Met dit verlies, en mede door de resultaten van de concurrentie,  komt Bolsward in de gevarenzone en wordt de komende wedstrijd tegen Tollebeek van cruciaal belang.