Majorettes van Oranje Bolsward schitteren op EK in Noorwegen.

Na een klein jaar voorbereidingstijd was het dan afgelopen zondag zover. Het majorette c- peloton van c.m.v. Oranje nam deel aan het Europese kampioenschap in het Noorse Lillehammer.

 

Een hele onderneming voor deze twaalf meisje van ongeveer tien jaar, hun trainer en niet te vergeten een groot aantal ouders. Begin dit jaar werden de meiden Nederlands kampioen. Door deze prestatie werden ze door de NBTA uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen. Voordat deze uitdaging kon worden aangenomen moest er eerst een begroting van ongeveer vijfentwintigduizend euro gedekt worden. Onder de aanvoering van een aantal ouders is besloten een EK commissie op te richten om zo gestructureerd en gericht actie te ondernemen om de benodigde financiën binnen te halen. Wat overigens , met dank aan velen, op het nippertje is gelukt.

Ondertussen trainden de twaalf meisje de afgelopen maanden en zelfs de zomervakantie zich een slag in de rondte. Met twee nationale trainingen waar de gehele Nederlandse equipe aan deelnam en twee verplichte landelijke wedstrijden moest er vormbehoud getoond worden. Men kan dus wel stellen dat de voorbereidingen gericht op het rond krijgen van de begroting alsmede de intensieve trainingen van de meiden de nodige bloed, zweet en tranen heeft gekost.

Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Vanaf donderdagmiddag waren de meiden al present in Lillehammer. Na een muziektest en wat korte trainingen was vrijdagavond de openingsceremonie waarin alle deelnemers zich aan elkaar presenteerden. Zondagmiddag even na één uur was het zover en lieten de meiden de jury zien wat hun heksenshow waard was. En aan het einde van de middag de spanning van de puntenverdeling en prijsuitreiking. De meiden vielen helaas niet in de prijzen. Maar, het is al een prestatie op zich wanneer je je als veruit jongste deelnemer mag presenteren op een EK. Dat je dan als hekkensluiter van je divisie eindigt mag de pret niet drukken. Er was dan ook reden genoeg om na afloop een spetterend feestje te vieren. Maandagmiddag zetten de meiden weer voet op Nederlandse bodem en kunnen ze nog lang nagenieten van deze geweldige ervaring.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.