Majorettes Oranje Nederlands Kampioen

Op zaterdag 17 december jl. namen de majorettes van het juniorenpeloton en het seniorenpeloton van muziekvereniging Oranje Bolsward deel aan de Nederlandse Kampioenschappen voor majoretteteams en –pelotons.

Het kampioenschap was de afsluiting van het wedstrijdseizoen voor teams en pelotons, dat van februari tot en met oktober liep. In die periode hebben de majorettepelotons op verschillende wedstrijden gestreden om de benodigde plaatsingspunten van minimaal 65 punten te behalen.

De junioren van Oranje wisten zich met een score van 66,6 punten in de leeftijdscategorie junior basis sectie A als tweede te plaatsen voor dit NK. Ook de senioren stonden als nummer twee op de rankinglijst. Hun hoogste score in het afgelopen wedstrijdseizoen was 69,9 in de categorie senior basis sectie A.

De kampioenschappen werden gehouden in de Veluwehal in Barneveld. De jury bestond uit de dames Marion Ketelaars, Anke Moelands, Susanne Rovers en Marij Voets. De hele dag zat de tribune vol met supporters en andere belangstellenden. Tijdens het ochtendprogramma beoordeelden zij de 42 teams die zich voor deze wedstrijd hadden geplaatst. Aan dit programmaonderdeel deden drie teams uit Friesland mee. Dit waren teams van de verenigingen Rhythmgirls Oranje Dokkum, VIOS Kootstertille en TLM Kollum. Geen van deze teams wist in hun categorie de titel op hun naam te schrijven. Wel behaalden Rhythmgirls Oranje Dokkum en VIOS Kootstertille een tweede plaats in hun categorie.

Om 13:30 uur startte het middagprogramma en was het de beurt aan de pelotons, waaronder de twee pelotons uit Bolsward. Als nummer 51 lieten de junioren hun show op muziek uit de musical Mamma Mia! aan de jury en het publiek zien. Zij kwamen uit in de categorie junior basis. Niet eerder draaiden zij de show zo goed als deze keer. Dit bleek ook wel uit de score die zij behaalden: 68,0 punten, hun hoogste score van dit seizoen. Helaas was dit net niet genoeg om in deze categorie te winnen, maar met de tweede plaats waren de majorettes van deze groep en instructrice Corina Coster zeer tevreden.

Het seniorenpeloton kwam uit in de categorie senior beginner. Zij draaiden hun show op een mix van verschillende nummers van Madonna. Bij de opmars haperde de muziek en moesten de majorettes opnieuw starten. Zij wisten zich echter goed te herpakken. Het enthousiasme en de energie spatten van de vloer en het publiek was erg onder de indruk van de show. Dat de jury ook van mening was dat de groep een goede prestatie had neergezet, bleek wel uit de uitslag. Met een score van 68,65 punten wisten de senioren alle concurrenten in deze categorie te verslaan en zij mogen zich dan ook een jaar lang Nederlands Kampioen in de categorie senior basis sectie A noemen. Voor dit peloton en instructrice Corina Coster was dit een fantastische afsluiting van het wedstrijdseizoen!

Naast de Oranje Bolsward was Release Dokkum de enige andere Friese vereniging die erin was geslaagd zich met pelotons voor het NK te plaatsen. Drie pelotons van deze vereniging lieten hun show aan de jury zien. Twee van hen wisten in hun categorie het hoogste puntenaantal te halen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.