Maïsdoolhof Witmarsum eindelijk weer open

WITMARSUM – Het Maïsdoolhof staat er weer. Dit jaar al weer voor de 23e keer. Net als voorgaande paar jaar is het maïsdoolhof maar liefst 1,5 hectare groot. Dus genoeg ruimte om in te verdwalen. Gaat het jou lukken om de uitgang te vinden?

Een maïsdoolhof is een doolhof gemaakt in een veld van maïs. Doordat het maïs ruim twee meter hoog kan worden, is het niet mogelijk om erover een te kijken, waardoor het ideaal is om er een doolhof van te maken. Zoals elk jaar bevindt het doolhof zich op het stuk land van aardappelhandel Tolsma aan de Arumerweg 78a te Witmarsum. Ruwvoerhandel S. de Vries verzorgt het zaaien en oogsten van het maïs. Beide organisaties doen dit belangeloos. De entree bedraagt één euro en gaat volledig naar het goede doel: De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Deze hoeve is een vakantieplaats voor gezinnen met een zorgintensief kind (0 t/m 25 jaar). Voor deze gezinnen is het vaak moeilijk om op vakantie gegaan, omdat ze worden beperkt door bijvoorbeeld een rolstoel of wekelijkse therapie. Het doel van de hoeve is voor deze kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes een ontspannende vakantie te bieden waar kinderen met een handicap plezier kunnen maken met leeftijdsgenootjes. Ook kunnen jongeren die zelfstandig of met begeleiding hun vakantie willen vieren, terecht in de hoeve.

Het maïsdoolhof is tot ongeveer eind september elke dag van de week geopend. Voor meer informatie: familie Tolsma (0517-532133).

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.