Maisdoolhof vanaf volgende week weer geopend in Witmarsum

WITMARSUM – Het Maisdoolhof in Witmarsum is vanaf volgende week weer geopend. Met een lengte van ruim twee meter is het maïs hoog genoeg om het doolhof voor de negentiende keer te maken. Zoals elk jaar bevindt het doolhof zich op het stuk land van aardappelhandel Tolsma aan de Arumerweg 78a. 

Een maisdoolhof is een doolhof gemaakt in een veld van mais. Doordat het maïs ruim twee meter hoog kan worden, is het niet mogelijk om erover een te kijken, waardoor het ideaal is om er een doolhof van te maken. De oppervlakte van het doolhof is ongeveer 2/3 hectare.

De entree voor het doolhof bedraagt één euro en gaat volledig naar het goede doel: De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Daarnaast wordt de opbrengst van het maïs ook overgemaakt naar deze stichting.

Deze hoeve is een vakantieplaats voor kinderen met een handicap. Voor deze kinderen is het vaak moeilijk om op vakantie gegaan, omdat ze worden beperkt door bijvoorbeeld een rolstoel of wekelijkse therapie. Het doel van de hoeve is voor deze kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes een ontspannende vakantie te bieden waar kinderen met een handicap plezier kunnen maken met leeftijdsgenootjes.

Het maisdoolhof is tot ongeveer eind september elke dag van de week geopend. Voor meer informatie: familie Tolsma (0517-532133).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *