Magda Berndsen waarnemend burgemeester van Súdwest-Fryslân

Magda Berndsen is benoemd tot waarnemend burgemeester van Súdwest-Fryslân

.

Ze begint op 1 januari en volg Hayo Apotheker op. Berndsen is donderdag benoemd door Arno Brok, commissaris van de koning. De benoeming is in overleg met de fractievoorzitters van de gemeente tot stand gekomen.

Berndsen was van 1990 tot 1995 burgemeester van Obdam en van 1995-2000 was ze burgemeester van Beverwijk. Daarna maakte ze de overstap naar de politie en was van 2000-2002 districtschef Hilversum en plaatsvervangend korpschef politieregio Gooi en Vechtstreek om vervolgens van 2002-2006 korpschef van de  politieregio Gooi en Vechtstreek te worden.  Dat werd zij in 2006 in Friesland. Van 2010-2015 was Berndsen lid van de  Tweede Kamer.

foto via D66.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.