"Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij nu ook in het Fries

Het nummer”Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij is sinds kort ook in het Fries te beluisteren.

Wim Beckers, bekend van de Fryske Folkrockgroep Om ‘e Noard, schreef het nummer voor zijn band Welldone met daarin de Bolswardse zangeres Martha Wijnia. WellDone  die is ontstaan uit de voormalige South Lake Cityband van de gemeente SWF en Fryske Marren.

Beckers:” Ik ha it yn earste ynstansje oerset as slot fan in toanielstik. Letter de tekst wer oanskerpt en oan Martha jun. Sawol muzyk as tekst sprutsen my oergryslik oan”.

Het nummer van Claudia de Breij raakte Wijnia persoonlijk, met name de tekst. “Het heeft iets bijzonders. Je kunt het echt voelen. Het verdiende dan ook zeker de 4e plek in de Top 2000. Zelf ben ik niet gewend om in het Fries te zingen, maar het is wel leuk om te doen. En als echte Bolserter gaat het me ook best goed af. Wie weet volgen er wel meer…”.

Sinds een paar weken heeft de band het nummer in het repertoire en tijdens een repetitie maakte Wijnia een opname van het “Mei ik dan bij dij”. Daar maakte ze vervolgens een clip bij:” De foto’s en plaatjes erbij heb ik zorgvuldig uitgezocht. Ik vond ze erg toepasselijk. Want we moeten het met z’n allen doen nietwaar”!

De reacties hierop zijn tot nu toe allemaal positief en dat heeft de band doen besluiten om er binnenkort een studio opname van te maken.

Foto via de faceboopagina van Welldone.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.