Maarten van der Weijden zwemt van Amsterdam via Bolsward naar Leeuwarden

Op zaterdag 18 augustus start Maarten zijn non-stop zwemtocht langs de 11 Friese steden om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Ter voorbereiding op deze ongelofelijke uitdaging zwemt Maarten van 11-13 juni a.s. een laatste grote trainingstocht van Amsterdam via Bolsward naar Leeuwarden. Met een afstand van 143 kilometer kan hij bovendien uitgebreid materialen (o.a. zwembril met lichttherapie) en procedures testen.

Op dinsdag 12 juni staat in Stavoren tussen 12:00-13:30 uur een bijzondere ‘oversteek’ op het zwemprogramma. Een hijskraan zal Maarten in een zogenaamd ‘dolfijnennet’ vanuit het IJsselmeer naar binnenwater takelen. Dit is een test voor een soepele passage van de twee ‘kluunplaatsen’ tijdens de 11stedenzwemtocht in augustus.

Na Stavoren vervolgt hij zijn training via de bekende Elfstedenroute: Hindeloopen, Workum, Bolsward naar Leeuwarden. We verwachten hem woensdagochtend tussen 7:00-10:00 uur bij de Prinsentuin in de Leeuwarden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.