Maarten van der Weijden zwemt Elfstedentocht voor kankeronderzoek

Oud Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden zal volgend jaar augustus in drie dagen de Elfstedentocht zwemmen.

De zwemmer won 10 jaar geleden een gouden medaille op de Olympische Spelen op de 10 km en is de laatste maanden aan het trainen geslagen met als uiteindelijke doel de tocht der tochten. Het doel is dat hij geld wil ophalen voor kanekronderzoek. Als oud kanker patiënt weet hij als geen ander hoe belangrijk onderzoek naar kanker is.

Mee zwemmen

Van der Weijden roept sportieve en recreatieve zwemmers op om een stuk met hem me te zwemmen. Voor €11,- kun je bijvoorbeeld op zondag 19 augustus tussen 14 en 16 uur vanuit Bolsward het water in Bolsward springen en een stuk mee zwemmen. In iedere stad heb je de mogelijkheid om 500  of 2000 meter met Maarten mee te zwemmen. En dat mag je in iedere of in één stad doen.

Voorwaarde voor deelname is dat je meehelpt met het ophalen van zoveel mogelijk geld, door jezelf te laten sponsoren.

Meer informatie vind je op de website van Maarten.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.