Maandag de Sinterklaasloop van Bolsward

Maandag 28 november staat de welbekende, gezellige en  voor velen inmiddels traditionele Sinterklaasloop weer p de agenda van de Lange Afstandlopers Bolsward.

De loop door en rond Bolsward kent een lengte van 7,8 kilometer en zal  om exact 19.00 uur gestart worden door Sinterklaas.  Start en finish is bij Sporthal de Middelzee. Hier is ook kleed- en douchegelegenheid, waardevolle spullen kunnen worden afgegeven.

Inschrijven is mogelijk vanaf 17.30 uur, het inschrijfgeld bedraagt € 4,00. Na het succes bij de onlangs gehouden Grachtenloop gaan we dit jaar ook bij de Sinterklaasloop met elektronische tijdmeting werken.

De loop kent al jaren een grote toeloop van hardlopers, zo stonden er vorig jaar, ondanks de regen en harde wind, bijna 250 deelnemers aan de start.

Parkeren

Om overlast in de woonwijk tegen te gaan, bieden we dit jaar de mogelijkheid om te parkeren bij het grote terrein van UCC aan de Koopman Heeresweg 3 in Bolsward.

Vanaf hier is het ongeveer 800 meter lopen naar sporthal De Middelzee, het parkeerterrein zal tot ongeveer 21.00 uur geopend zijn. Onderweg zullen zo’n 25 verkeersregelaars de loop in goede banen gaan leiden, voor ieders veiligheid verzoeken wij alle lopers om reflecterende kleding/ verlichting te dragen.

In geval van extreme weersomstandigheden zal  de LAB om 16.00 uur op www.labbolsward.nl en op de Facebookpagina van Lange Afstandlopers Bolsward bekend maken of de loop wel/ niet doorgaat.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.