Lytse farwegen weer bevaarbaar dankzij crowdfundactie

Het was volgens velen een prachtig initiatief van de provincie om in 2015 vier bruggen te verhogen in de Greidhoeke om daarmee de “lytse farwegen” in ere te herstellen.

©Wer troch de Greide farre

Maar een nadeel was dat de vaarten zelf, de Kloostervaart en Hidaardervaart, onbevaarbaar waren door de vele plantengroei en dicht geslibde vaarten. Voor het uitbaggeren was geen geld en dat stak de dorpsbelangen van Easterein, Hartwerd, Hidaard en Reahûs. Zij wisten via subsidies  €60.000,-  bij elkaar te krijgen maar moesten zelf nog €10.500,- bij leggen.

Ook dat wisten de dorpen in te zamelen. Mede dankzij hulp van verschillende bedrijven en stichtingen kwam dat voor elkaar. De afgelopen weken men begonnen met het uitbaggeren in de vaarten en zodat er weer gevaren kan worden.

Binnenkort zal ook het deel Bolsward Hartwerd aangepakt worden zodat er ook een goed bevaarbare route zal komen voor bootjes vanuit Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.