Lvv FRIESLAND WINT VERDIEND VAN SC BOLSWARD: 0-3

Even als vorige week begon SC Bolsward niet echt scherp aan de wedstrijd, nu tegen concurrent Lvv Friesland. Vorige week was het tegen laagvlieger Nicator. Beide teams hadden voor aanvang van de wedstrijd evenveel verliespunten. Verrassend detail is dat afgelopen seizoen Friesland via de nacompetitie zich handhaafde en de thuisclub promoveerde.

Nu derhalve een topper in de derde klasse A. Meer dan 250 toeschouwers omzoomde het prachtig gelegen complex in Bolsward met ook nog een heerlijk najaar zonnetje De eerste twintig minuten was het een beetje aftasten tussen beide teams, waarbij de fysiek sterkere gasten uit Leeuwarden een optisch veldoverwicht hadden en Sc Bolsward zich meer bezig hield de bal achterin rond te spelen zonder echt de diepte op te zoeken. Toch kregen de Bolswarders een uitgelezen kans om de score te openen. Mounir Bouasrar werd in het strafschop gebied omver geduwd en de goed leidende scheidsrechter Bourakba wees naar de stip. De anders altijd trefzekere, vanaf elf meter, Özgur Akkus, plaatste zich achter de bal. Hij schoot de bal snoeihard tegen de lat. Het werd een keerpunt in de wedstrijd. I.p.v. op voorsprong te komen, putte Friesland moet uit deze misser en moest de thuisclub in de achtervolging.

Ook na de pauze kwam er niet veel dreiging van de thuisclub. Friesland vond het wel best en leunde op hun sterke verdediging. Illustratief was het feit dat doelman Hans Brattinga slechts één schot moest verwerken van invaller Colin Kruishaar. Trainer Marc van Hiel probeerde nog via diverse omzettingen het tij te keren en terecht, maar Friesland profiteerde, middels een penalty (Jorris Wubbeling) en een counter (Jeffrey Meijer) voor een geflatteerde, maar wel verdiende overwinning : 0-3.

Foto’s Petra Kroon Fotografie

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.