Lopen voor Stijn

Een groep van zeven Bolswarders is druk in voorbereiding op de van Dam tot Dam loop op 21 september, dat is een loop over 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam.

De groep heeft hier een goed doel aan gekoppeld namelijk de eenjarige Stijn uit Bolsward. Stijn heeft Cystic Fibrosis (‘taaislijmziekte’) dit is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte. Voor onderzoek en behandeling is veel geld nodig en vandaar dat er verschillende initiatieven zijn ontplooit om dat geldbedrag zo hoog mogelijk te laten worden.

Zo was er vrijdag 29 augustus in woon, zorg en behandelcentrum een diner met live muziek waar 125 belangstellenden op af kwamen. Dit leverde al ruim €2000,- euro op. Daarnaast laten de deelnemers zich sponsoren voor de 10 Engelse mijl. (klik hier om een sponsorbijdrage te geven)

Maar ook de broer van Stijn gaat een uitdaging aan om geld in te zamelen voor zijn broertje. Hij zal op 14 september de Slootloop voor kinderen lopen. Samen met Sita Groenveld gaan ze het parcours van anderhalve kilometer afleggen en hij hoopt natuurlijk dat hij veel geld voor zijn broertje kan ophalen.

Petra de Groot, moeder van Stijn, is blij met de reacties en donaties die ze de afgelopen periode al mocht ontvangen.

“Stijn is natuurlijk nog jong om alles te begrijpen. Wij als gezin ervaren dit als enorme steun”:Aldus De Groot. “We krijgen veel hartverwarmende reacties en iedereen leeft enorm mee”.

Op dit moment gaat het op dit moment erg goed met Stijn. Hij heeft nog weinig last van zijn ziekte, zolang hij zijn medicatie maar neemt. De Groot:”Hij ontwikkelt zich goed en is net zo actief als zijn leeftijd genootjes. Het is een vrolijk boefje”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.