Lifestylebeurs voor 55- plussers in Broerekerk

BOLSWARD Op vrijdag 17 juni is de Broerekerk gevuld met stands, demonstraties en muziek. Thuiszorg Zuidwest Friesland organiseert op die dag namelijk een lifestylebeurs voor 55-plussers.

De initiatiefnemers voor de beurs zijn Karin Koornstra, Esther Faber-Scholte, Karin Tigchelaar en Dieuwke Fopma, allen werkzaam in het team van thuiszorg Bolsward en omstreken. De lifestylebeurs heeft als doel om te informeren, verbinding te leggen en om inzicht te krijgen wat de behoeftes zijn van de oudere medemens. Behalve voor de 55-plussers is de beurs ook zeer geschikt voor mantelzorgers en professionals.

Verschillende organisaties geven informatie op het gebied van gezondheid, zorg, bewegen, preventie, zelfredzaamheid en voeding. Ook is er een modeshow, zijn er live-spreekkamers en in de loop van de dag muziek uit de eigen Thuiszorg vijver.

De inspiratie voor de lifestylebeurs ontstond bij Karin Koornstra naar aanleiding van andere zelfzorgmarkten die ze had bezocht. ,,Toen ik het idee bij collega’s opperde om zelf vanuit de Thuiszorg Zuidwest Friesland een lifestylebeurs te gaan organiseren waren Karin, Esther en Dieuwke meteen enthousiast en zijn we het plan vorm gaan geven. We hebben bewust gekozen voor organisaties uit Bolsward omdat die nauw aansluiten bij de doelgroep. De standhouders geven zelf invulling aan hun demonstratie en informatie. Tijdens de hele dag kunnen de bezoekers zich aanmelden bij live-spreekkamers waar men bijvoorbeeld de bloeddruk kan laten meten door een consulent verpleegkundige van het Antonius Ziekenhuis.

Op het Schuttersveld achter de Broerekerk worden onder andere hulpmiddelen gedemonstreerd. Er is ook een koffiecorner waar men even wat kan drinken en met elkaar in gesprek kan gaan.”

,,Heel blij zijn we met de spontane medewerking van de verschillende organisaties en sponsoring door Zorgverzekeraar De Friesland”, vertelt Esther. ,, Het belooft een veelzijdige en interactieve beurs te worden.”

Ook leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van het Marne College dragen hun steentje bij aan de lifestylebeurs en er zijn vertegenwoordigers van de PCOB en KOB ouderenbond, Seniorenweb, Humanitas, De Zonnebloem, Het Rode Kruis, Stichting Present, Cafe Doodgewoon en Vrouwen Netwerk Bolsward. Daarnaast zijn er stands van Esther landman Valpreventie, diëtiste Anneke Boersma, zwembad Vitaloo, Tinz, Thuishotel, Smaaksturing, Fysio actief It Buro, Mantelzorgpunt, HMC/Groene Kruiswinkel , Reinos Lingerie en Dantuma. De modeshow wordt verzorgd door Hendriksen Fashion.
Bezoekers van de beurs kunnen na afloop een enquête invullen waarmee ze kans maken op de gezondheidspakket. De beurs wordt om 10.00 uur officieel geopend en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De Broerekerk is rolstoel toegankelijk .

Tekst en foto: Petra de Wijn

Op de foto v.l.n.r. Karin Koornstra Esther Faber en Karin Tichelaar. Dieuwke Fopma ontbreekt op de foto.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.