Liesette Bruinsma Nederlands Kampioen in wereldrecordtijd

Liesette Bruinsma uit Wommels is vrijdag voor het eerst in haar nog prille zwemcarrière tweemaal Nederlands Kampioen geworden tijdens het Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen (NJJK).

Liesette is geboren met een visuele beperking maar laat zich in haar dagelijkse leven niet beperken. Haar droom is om naar de Paralympics te gaan en is hard op weg om die droom waar te maken.

In Amsterdam werd de paralympische zwemster donderdag op de 400m vrije slag derde met een nationaal record!
Vrijdagochtend  begon de dag met een verbetering van het wereld record op de  50m schoolslag en een nationaalrecord op de 100 meter vlinderslag. In de finale werd dat wederom een verbetering van dat wereld record en werd ze Nederlands kampioen. Dat werd ze ook op de 50m vrije slag, ook in een wereld recordbeide afstanden zwom ze een wereldrecord.

Bij de 50m schoolslag behaalde ze een zilveren medaille.

Zaterdag was ook een mooie dag voor Liesette,Ze zwom een Nederlands records op de 50m vlinderslag en 200m vrije slag. en mocht ze wederom goud in ontvangst nemen op deze afstanden. Daarnaast was haar tijd op de 50m vlinderslag een nieuw Europees Record. Daarnaast werd ze deze dag ook nog derde op de 100m rugslag.

Zondag begon direct goed met een wereld record 100m schoolslag, eerst in de series en later ook nog eens een keer in de finales. Op de 100m vrije slag zwom ze in de series en finales een Nederlands record dat leverde weer goud op.
Ze eindigde het toernooi met een wereld record op de 200m wisselslag.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.