Liefhebben doe je met daden

Vijf jaar geleden zijn vrienden van ons naar Brazilië geëmigreerd om daar in een kindertehuis te gaan werken. Ze zetten zich belangeloos in voor kwetsbare kinderen, die aan hun lot zijn overgelaten. Momenteel werken ze in een semi-internaat en in de weekenden gaan ze bij de kinderen op bezoek.

 De nood in de thuissituaties is groot. Er is vaak geen inkomen en de kinderen groeien op in gebroken gezinnen of bij familieleden. De omgeving biedt de kinderen niet de stabiliteit, die ze nodig hebben.

Als je de verhalen leest, dan lijkt het soms kansloos dat de thuissituatie zal verbeteren,maar toch zijn er ook gezinnen bij, die wel willen vechten om uit de armoede te komen. Een basisinkomen zou daarbij enorm helpen, maar helaas is de werkloosheid groot. Er moet dus gekeken worden naar andere methodes om hen uit de vicieuze cirkel te helpen.

Vorige week heb ik besloten om mij te laten sponsoren, zodat er geld opgehaald kan worden voor deze gezinnen. Verschillende van hun huizen hebben geen aansluiting op stromend water en op het riool. Dat zo’n aansluiting belangrijk is, weet iedereen. In de middeleeuwen heeft dat ons enorm vooruit geholpen.

Als sponsoractie ga ik de halve Marathon van Sneek lopen! Ik ben bij collega’s, vrienden en buren langs geweest om mij te laten sponsoren. Ik vind het makkelijker om 21 km hard te lopen, dan mensen om geld te vragen, maar ondertussen heb ik 100 mensen gevraagd en het mooie daarbij is dat bijna iedereen wel wil sponsoren. Ik kan echt genieten van die vrijgevigheid, terwijl men de gezinnen niet persoonlijk kent.
In het christelijke geloof voert liefde de boventoon en dat uit zich in daden. Onder andere in situaties waar iemand die het goed heeft, de helpende hand biedt aan een broeder die het slecht heeft. Het is geen verplichting om te helpen, maar het is een zaak van het hart, zoals ook mooi is geschreven:

Wie nu aardse goederen heeft en zijn broeder gebrek ziet lijden en zijn hart voor hem sluit, hoe blijft de liefde van God in hem?Mijn lieve kinderen, laten wij niet liefhebben met het woord of met de tong, maar met de daad en in waarheid. (1 Joh. 3:17,18)

Onze vrienden kregen van God een verlangen in hun hart om te zorgen voor kwetsbare kinderen. Zij waren vanuit liefde bereid om alles op te geven en in afhankelijkheid te gaan leven. Hun vrijgevigheid is veel groter dan alle sponsors bij elkaar. Door de sponsoractie hoop ik hen te ondersteunen om  liefde uit te delen en zo deze kwetsbare kinderen een toekomst te geven.

Wil je meer weten over het werk van onze vrienden in Brazilië, kijk dan even op:

www.bernardensusanne.blogspot.com

Gerke Boersma
Petra gemeente Bolsward

Wilt u reageren, dan kan dat via: petra.mail@xs4all.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.