Lever je oude föhn of spaarlamp in en maak kans op een cheque voor de voedselbank

Wanneer je afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen inlevert bij een van onze milieustraten, dan kun je daarmee de Voedselbanken in Súdwest-Fryslân ondersteunen.

Dit is een actie van Wecycle, een non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting organiseert.

Hoe werkt het?

Je kan punten scoren met inleveren. Hoe meer er op onze milieustraten wordt ingezameld, hoe groter de kans dat onze de voedselbanken een sponsorcheque van in totaal € 1000,-  ontvangen.  Je maakt zelf ook kans op mooie prijzen.

De actie loopt tot en met 31 december. Wecycle maakt in januari bekend welke gemeenten hebben gewonnen.Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Hoe doe je mee?

Ga naar een van de milieustraten
Lever je oude apparaten en kapotte spaarlampen in
Ga ter plekke op je smartphone naar wecycle.nl/inleveren
Klik op ‘Check in’ en support het goede doel
Maak zelf kans op een nieuw apparaat!

Meer kleine apparaten en lampen

Doel van de actie is om het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Denk hierbij  niet alleen aan computers en televisies. Ook een föhn, scheerapparaat, een wekker of een rekenmachine kun je gratis inleveren op de milieustraat.

Samenwerking
De gemeente Súdwest-Fryslân werkt al jaren samen met Wecycle. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.