Lever afgedankte electrische apparaten in en steun de Voedselbank

Bolsward – Lever je een oude föhn of spaarlamp in bij één van de milieustraten, dan maak je kans op een cheque voor de voedselbanken.

Wanneer je afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen inlevert bij een van de milieustraten in de gemeente SWF, dan kun je daarmee de Voedselbanken in Súdwest-Fryslân ondersteunen. Dit is een actie van Wecycle, een non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting organiseert.
Hoe werkt het?
Je kunt punten scoren met inleveren. Hoe meer er op de milieustraten wordt ingezameld, hoe groter de kans dat de voedselbankenin de gemeente een sponsorcheque van in totaal € 1000,- ontvangen. Je maakt zelf ook kans op mooie prijzen.
De actie loopt tot en met 30 april. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Hoe doe je mee?
1. Ga naar een van de milieustraten
2. Lever je oude apparaten en kapotte spaarlampen in
3. Ga ter plekke op je smartphone naar wecycle.nl/inleveren
4. Klik op ‘Check in’ en support het goede doel
5. Ontdek daarna direct of je een nieuw apparaat mag uitkiezen!

Doel van de actie in 330 gemeenten is om het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Denk hierbij niet alleen aan computers en televisies. Ook een föhn, scheerapparaat, een wekker of een rekenmachine kunt u gratis inleveren op de milieustraat.

Samenwerking
De gemeente Súdwest-Fryslân werkt al jaren samen met Wecycle. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.