Lekker rennen in Friesland

Er worden weer hardloopevenementen georganiseerd. Voor veel lopers is dat een geweldige stimulans. Wie gaat er weer voor?

Negen maanden lang mochten er geen hardloopevenementen worden georganiseerd. Nu zijn hardlopers geen sporters die er dan maar de brui aan geven, die rennen gewoon door. Maar een stip op de horizon om een keertje die 5 of 10 kilometer te lopen, of zelfs een halve of hele marathon loopt toch lekkerder en is voor veel lopers een stimulans. Vanaf deze maand pakt Sportvereniging Friesland in samenwerking met verschillende gemeenten het organiseren van ‘loopjes’ weer op.

Aan de start bij Oude Willem

Juli

Vorige week waren dat al de Golleloop, Bulleloop en Ronde van Stiens. Deze week is er zaterdag de 1e Hoeve aan den Wegloop (17 juli) bij Oude Willem en de week erop kun je op zaterdag 24 juli deelnemen aan de Ronde over Ried bij Franeker. Verdere loopjes zijn onder andere op 28 juli de Twirreloop bij Wytgaard en de tweede editie van de Hoeve aan den Wegloop op zaterdag 31 juli.

Augustus en verder

In augustus zijn er dan weer maar liefst zes loopjes waar liefhebbers aan kunnen deelnemen. In het najaar en komende winter zijn er onder andere de Loop om ’t Bildt, de Sneekermeerrun, de Berenloop en alle Sinterklaas- en kerstgerelateerde loopjes.

Inschrijven

Check de website van SVFriesland voor meer informatie. Je treft er de meest actuele informatie over alle loopjes van 2021. Er is geen negatieve coronatest nodig, wel een gezondheidsverklaring die je bij voor-inschrijving 48 uur van tevoren krijgt toegezonden via de mail. Schrijf je je nog in vlak voor een loopje dan vul je deze ter plekke in. En verder geldt: gebruik je gezond verstand en als je klachten hebt blijf je thuis.

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.