Lekker "kort koppie" na haardonatie

De 10 jarige Nynke Groenveld wist al jaren dat als haar staart lange genoeg was hij naar stichting Haarwensen zou gaan.

Zaterdag 20 april zat ze in de stoel van kapsalon Anita in Bolsward en mocht de vlecht super kort afgeknipt worden. Het idee om het haar te doneren komt helemaal van haar zelf en de afgelopen week had ze het ook aan haar klasgenootjes verteld van groep 6 op de Bron in Bolsward. Want daarin zitten een aantal meiden die hun haar ook al op voldoende lengte hebben om het te kunnen doneren.

Voor de kapsters van kapsalon Anita was dit alweer de 4e vlecht in korte tijd die werd gedoneerd aan stichting Haarwensen. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden weer met een volle haardos door het leven te kunnen. De kapsters vinden het geweldig wanneer mensen hun haar doneren aan deze stichting. Zeker als het om jonge kinderen gaat die deze keus zelf hebben gemaakt.   Anita en Astrid hebben er dan ook geen enkel probleem mee dat de knipbeurt, nadat de staart is afgeknipt, gratis is. Dat hebben ze er graag voor over.

De kapsters kunnen Nynke over zo’n twee jaar weer terug verwachten in hun kappersstoel. Dan is het haar naar alle waarschijnlijkheid weer lang genoeg om te doneren. Fotoalbum

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.