Lekker Fit! op Sint Maarten

Donderdag 21 januari is op de Sint Maartenschool de aftrap van het project Lekker Fit!, een project met een lespakket over voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes; voor de groepen 1-8.

Het lespakket bestaat per leerjaar uit 6 lessen die door de groepsleerkracht gegeven worden met 8 bijbehorende beweegactiviteiten.

Het doel is dat de kinderen van de school meer leren over en positiever aankijken tegen gezonde voeding en voldoende bewegen zodat zij worden gestimuleerd gezonde keuzes te maken.

Een op de 7 kinderen in Nederland is te zwaar, in sommige gebieden heeft zelfs een van de 3 kinderen overgewicht. Dit is meestal het gevolg van meer energie innemen,via eten en drinken dan verbruiken door lichaamsbeweging .

Daarom is het van groot belang dat kinderen al vroeg kennismaken met gezonde gewoontes. Hierin hebben natuurlijk ook ouders een belangrijke rol.
Op basis van onderzoek en ervaringen is er in dit project voor gekozen systematisch toe te werken naar gedragsverandering. Hiertoe zijn in de opdrachten voor de leerlingen 4 stappen van gedragsverandering verwekt, te weten:
– Ik doe
– Ik weet
– Ik ga doen
– Ik blijf doen

Naast de lessen die door de groepsleerkrachten gegeven worden, bestaat het project verder uit:
– voedingslessen door de diëtiste Manon de Boois, voor alle groepen, in februari
– bewegingslessen door de buurtsportcoaches Rika Wind en Rik de Vries, voor alle groepen, in maart
– Rots en water voor de groepen 7 door buurtsportcoach Idzard Pruiksma, in de periode april-juni

Donderdag 21 januari zal om 8:15 u. op het schoolplein de aftrap plaatsvinden van Lekker Fit!, het project dat tot de zomervakantie doorloopt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.