Lego The Movie winnaar eerste Oscaravond Marnecollege

Bolsward – De film Lego The Movie is de winnaar geworden van de 1e Oscaravond op het Marnecollege.

Leerlingen van 3SDV (Sport, dienstverlening en veiligheid) hadden in mei van TV Bolsward een opdracht gekregen om een film te maken met een thema welke ze zelf mochten bedenken. Tijdens een les vertelde verslaggever Ton Visser aan de leerlingen hoe je een film of bijvoorbeeld een reportage of interview kunt voorbereiden en waar je zoal om moet denken bij het maken daarvan.

De leerlingen kregen vervolgens een aantal weken de tijd om met hun opdracht aan de slag te gaan. Woensdagavond was het premiere-avond en kon het aanwezige publiek kijken naar de filmpjes. In maximaal vier minuten was onder andere een promotiefilm te zien over het Marnecollege, hoe racistisch is Nederland, werd de grap van het beursje trekken vastgelegd op film en was ook de animatie Lego The Movie vertoond.

Tijdens de avond kon het aanwezige publiek ook genieten van een Oscardiner. De leerlingen waren al vanaf de middag  druk bezig geweest om het eten klaar te maken. Ook het uitserveren deden de leerlingen zelf en genoot het publiek zowel van de filmpjes als van het eten.

Nadat het laatste filmpje was vertoond kon het publiek stemmen waarbij er geen 1,2 of 3 bekend werd gemaakt. Want ook bij een echte Oscaruitreiking gaat het om de nummer één. En dat werd met een ruime meerderheid van de stemmen de film van Stefan bij de Weg, Martijn de Haan en Lars Mulder. Voor deze film maakten zij ruim 3000 foto’s wat hun bijna zeven uur werk opleverde.

Een overwinningsspeech was er niet maar toch nam één van de winnaars de microfoon ter hand en bedankte zijn ouders voor de steun die hij mocht ervaren tijdens het filmen.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.