Sikma's LEGO Bouwwedstrijd 2011 groot succes!

Zaterdag 14 mei heeft Sikma’s Warenhuis de grote LEGO Bouwwedstrijd 2011 voor de 3e maal georganiseerd in “De Waag” van het Stadhuis te Bolsward. Ruim 150 kinderen tussen 5 en 12 jaar hebben weer deelgenomen aan dit jaarlijks terugkomende festijn. Zij konden hun eigen fantasieën en ideeën op een bouwplaat zetten met de bekende en ruim voldoende aanwezige LEGO blokjes.

 

De winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën zijn geworden: Remco Yska en Michel Wiersma (5/6 jr.), Marije Oostenveld en Jasper Tinga (7/8 jr.), Floris Jolink en Iris Schotanus (9/12jr.). Ook heeft de jury besloten dat Floris Jolink (zie foto) als vertegenwoordiger van Bolsward naar het grote landelijke spektakel LEGOWORLD in Zwolle mag. Hier maakt hij kans met 200 andere deelnemers op een geheel verzorgd weekend Legoland in Denemarken. De kandidate van vorig jaar heeft deze hoofdprijs naar binnen weten te slepen.

(Video verslag bij lees meer)


De winnaar van de originaliteit prijs is Kerst Buis geworden. Hij had een fiets met draaibare trappers gemaakt. Als laatste is Mirte Holwerda als winnares van de etalagewedstrijd bekend gemaakt. Zij kon met vele anderen raden uit hoeveel LEGO stenen de ruim 2.20m hoge basketbalspeler was opgebouwd. Zij zat er slechts 195 stenen naast waardoor ook zij in de prijzen viel. Terugkijkend was ook deze editie weer een zeer geslaagd en goed georganiseerd festijn. Op naar volgend jaar!!!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.