Leeuwarden krijgt XXL-vaccinatielocatie

Om alle volwassen Friezen voor eind januari te kunnen prikken met een extra prik (boostervaccinatie), opent GGD Fryslân op maandag 27 december een XXL- vaccinatielocatie in het WTC Expo in Leeuwarden. Hierdoor kunnen er in Fryslân maximaal 8.700 prikken per dag gezet worden.

Omdat prikhokjes in de nieuwe hal vervallen, kunnen 240 mensen tegelijkertijd een prik krijgen. De totale capaciteit van deze hal is 4.700 vaccinaties per dag. Belangrijk: alleen met een vooraf gemaakte afspraak komen mensen in aanmerking voor een extra prik (boostervaccinatie).

Tijdwinst

Ook de vernieuwde aanpak van de noodzakelijke registratie levert tijdwinst op. Administratieve afhandelingen vinden namelijk vooraf plaats bij een registratieloket en niet meer in afzonderlijke prikhokjes.

Veiligheid gewaarborgd

Door de oppervlakte van de hal blijft een veilige afstand tussen de stoelen gewaarborgd. De stoel waarop geprikt wordt is meteen ook bedoeld voor het kwartier wachttijd dat nodig is om te kijken of de vaccinatie bijwerkingen teweeg brengt.

Capaciteit andere locaties

Ook op de vaccinatielocaties in Heerenveen, Drachten, Sneek en Dokkum schroeft GGD Fryslân de prikcapaciteit en de snelheid op. Hier wordt nog onderzocht hoe dit het meest efficiënt kan. Tot die tijd blijft hier de tot nu toe gehanteerde werkwijze gelijk. Wel zijn de openingstijden verruimd en alle locaties dagelijks geopend.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.