Leerlingen Marnecollege winnen ‘Vette Foodfight’ voor een gezonde schoolkantine

Gezonde hap in de schoolkantine, willen de leerlingen dat wel? Jazeker, zo bleek uit de online Facebook-game ‘Vette Foodfight’ die het Voedingscentrum lanceerde.

Leerlingen van het Marne College in Bolsward haalden de hoogste score. Eddy Zoëy ging bij hen langs op 20 mei met een prijs en om te kijken hoe het op de school ervoor staat.

Maar liefst 139 leerlingen van het Marne College deden mee aan het online spel en lieten zo zien dat ze een gezonde schoolkantine willen. Eddy Zoëy loofde hen de Vette Foodfight Bokaal uit.

Van links naar rechts: biologieleraar Durk Houtsma, Eddy Zoëy, leerlingen Naida en Thomas en directeur Jos te Marvelde

Zelf is Zoëy ook overtuigd van het belang van een gezonde kantine: “Kunnen kiezen voor ’n appel of banaan in de schoolkantine bepaalt hoe prettig je een volgende les instapt, en of je je koppie erbij kunt houden. Als je als leerling niet happy bent met ’t aanbod van je schoolkantine, laat dat dan weten, want je verdient lekker én gezond eten.”

Trots

En dat deden de leerlingen van het Marne College dan ook massaal. Topscoorder Naida en Thomas mochten vandaag de Vette Foodfight Bokaal in ontvangst nemen voor hun inspanningen. Biologiedocent Durk Houtsma en directeur Jos te Marvelde zijn trots: “We zijn heel blij met de Vette Foodfight award. We gaan hem een mooi plekje geven in de keuken. Na de zomer moet onze gezonde schoolkantine klaar zijn; we gaan ervoor!”

Facebook-actie On

derzoek laat zien dat jongeren gezondheid wel belangrijk vinden, maar er niet steeds mee bezig (willen) zijn. Ze willen dat het gewoon goed geregeld is. Op de barricaden? Nee, daar zullen ze niet gauw opgaan. Ze uiten zich eerder op social media. Vandaar ook dat het Voedingscentrum deze petitie op Facebook startte. Door Eddy Zoëy te bekogelen met snacks lieten leerlingen zien dat ze hun buik vol hadden van ongezond eten.

Kijk voor meer informatie over de Gezonde Schoolkantine op
www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.