Leerlingen Marnecollege presenteren GEO Waterproject voor minister

Dylan Terenstra en Anneke v.d. Werf van het Marnecollege in Bolsward zullen woensdag 1 februari het GEO-WATER project presenteren aan minister Bussemaker in Den Haag.

De  bijeenkomst wordt georganiseerd omdat het programma Erasmus+,  van waaruit het Marnecollege financieel ondersteund wordt,  30 jaar bestaat. Dat wordt overal in Europa gevierd.

Het GEO-WATER project loopt al vanaf augustus 2015 en duurt tot juli 2018 en is een cross-sectorale samenwerking tussen scholen van voortgezet onderwijs, hoger onderwijs, het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en overheden.

Zo’n driehonderd leerlingen van scholen uit Tsjechië,Duitsland, Polen en Nederland richten zelf adviesbureaus op en werken vanaf januari 2016 in een internationale setting aan duurzame oplossingen voor actuele watervraagstukken. Waterkwaliteit, waterveiligheid en waterkwantiteit zijn hoofdthema’s die in al deze landen in een eigen regionale en lokale context spelen.

De presentatie van het Marnecollege is de introductie van het thema waarover daarna gediscussieerd zal worden aan tafel terwijl het voorgerecht gegeten wordt. Hierbij zitten de leerlingen aan tafel zitten bij de Minister voor de eerste gespreksronde.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.