Leerlingen Marnecollege in finale Read 2 Me!

Elène Kroon, leerling van het Marne College, is winnaar geworden van de halve finale van ‎Read 2 Me‬!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers.

In een spannende halve finale, gehouden 17 maart in het Scheepvaartmuseum in Sneek, streden de winnaars van het #‎MarneCollege‬ uit Bolsward, het ‪‎BornegoCollege‬ uit Heerenveen, RSG‬ Magister en ‪‎Bogerman‬ uit Sneek om drie finaleplaatsen in de provinciale wedstrijd. Deze vindt op woensdagavond 20 april plaats in het gebouw van Tryater in Leeuwarden.

De presentatie van deze halve finale werd verzorgd door Raynaud Ritsma, presentator bij Omrop Fryslân van het tv-programma Tsjek en zanger van de band Vangrail.

De jury, bestaande uit kinderboekenschrijfster Janny van der Molen uit De Knipe, Anske Smit, blogger en dichter uit Sneek, en jeugdbibliothecaris Jozien Lucas van Bibliotheken Mar en Fean stond voor een moeilijke beslissing. “Alleen al het lef waarmee deze leerlingen voor een volle zaal durven voor te lezen is een prijs waard”, aldus een van de juryleden.

Naast de winnares Elène Kroon, gaan ook Milou Brink van Bogerman en Isabel Droog van het Marne College door naar de provinciale finale.

Op de foto van links naar rechts: Milou Brink (Bogerman), Elène Kroon (Marne College) en Isabel Droog (Marne College).

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.