Leerlingen Marnecollege bezoeken Theater Hangaar

Dit jaar bestaat het onderwijsproject ‘Adopteer een monument’ 30 jaar. Het jubileum werd donderdag 8 december met zo’n 600 leerlingen gevierd in de Theaterhangaar te Katwijk.

Hierbij waren ook 60 leerlingen aanwezig van het Marnecollege, deze school heeft het beeld van Titus Brandsma aan de Titus Brandsmalaan geadopteerd en waren uitgenodigd om bij deze speciale middag aanwezig te zijn.

Dankzij ‘Adopteer een monument’ leren schoolleerlingen al 30 jaar over de traditie van herdenken en herinneren van de Tweede Wereldoorlog. Bij dit project zijn inmiddels 1500 scholen aangesloten.

De cast van Soldaat van Oranje – De Musical zong ter gelegenheid van deze bijzondere dag twee liedjes uit de voorstelling en er was toneel van Theater Na de Dam. Met behulp van een interactieve quiz via smartphones en tablets konden de leerlingen tijdens het programma meedenken over thema’s als herdenken, herinneren en vrijheid.

Eigen foto

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.