Leerlingen cbs De Bron winnen regionale prijs met auto zonder wielen

 

 

Leerlingen van cbs De Bron uit Bolsward hebben bij de Generation Discover bright ideas challenge één van de drie creatiefste  ideeën bedacht in de regio Noord en gaan nu door naar de landelijke finale.

De bright ideas challenge stimuleert groep 7 leerlingen om na te denken over hoe wetenschap en technologie oplossingen kunnen bieden voor uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel. Door mee te doen aan de challenge ontdekken de scholieren dat zij zélf allerlei slimme ideeën kunnen bedenken die een positieve bijdrage leveren aan hun eigen toekomst, en daarmee de toekomst van ons allemaal.

Deze bright ideas worden gerealiseerd in virtual reality en gepresenteerd tijdens de tweede editie van het Generation Discover festival in oktober op het Malieveld in Den Haag. Hier worden tevens de landelijke winnaars door de jury bekendgemaakt.

De leerlingen van De Bron uit Bolsward ontwierpen een hypermoderne auto zonder wielen, die door een magneet verbonden blijft met de aarde en rijdt op zonne-energie. In totaal deden in de regio 60 scholen mee. De Bron gaat samen met nog twee andere scholen naar de landelijke finale

 

 

De bright ideas challenge is onderdeel van het Generation Discover programma waarmee Shell in Nederland jongeren wil inspireren om de ontdekkers van de toekomst te worden. Benieuwd naar het eindresultaat van deze drie regiowinnaars? Bekijk hun inzendingen hier.

Foto Shell

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.