Leerling Marnecollege in VERS finale Amsterdam

Jet Houter van het Marne College uit Bolsward is één van de leerlingen die dinsdag 31 mei in de grote VERS finale voor jongeren staat in het Compagnietheater in Amsterdam.

In een gevarieerd programma neemt zij het op tegen jongeren uit heel Nederland en Vlaanderen die in spannende voorrondes een plaats hebben veroverd in de finale. De jonge ’dichters’ treden op met artiesten van naam. Zo is er een optreden van strijkersensemble FUSE, brengt VSB Poëzieprijsgenomineerde Maud Vanhauwaert haar poëzie ten tonele en zingt Joy Wielkens de sterren van de hemel met Vlado Spisiak op gitaar. Dichter/slammer Ellen Deckwitz presenteert het programma.

 

VERS is het poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Een jaar lang stonden de genomineerde bundels en hun dichters centraal. Duizenden kinderen en jongeren maakten zo kennis met het werk van Pieter Boskma, Geert van Istendael, IIja Leonard Pfeijffer, Toon Tellegen en Maud Vanhauwaert.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.