Leegstand een probleem, in Bolsward openen juist winkels.

Aanstaande vrijdag gaat Primera Bolsward open, de eerste van een aantal zaken die het voormalige HEMA-PAND aan de Nieuwmarkt/Appelmarkt gaan bezetten.

Het hele pand wordt onder handen genomen.

 

Ondernemer van Primera Bolsward is Niels Engelmoer, die lid wordt van de coöperatie Primera. “In Bolsward kreeg ik de kans het postkantoor over te nemen, op voorwaarde dat ik het zou integreren in een winkelformule én in het pand zou blijven”. “Mijn voorwaarde was weer dat het pand dan ook volledig gevuld zou worden met andere ondernemers”, aldus de op samenwerking gerichte ondernemer. Dat dit gelukt is, mag gezien de huidige tijd, gerust een huzarenstukje worden genoemd.

“Met alleen Primera al biedt ik de Bolswarder klant wat nieuws”, vertelt Engelmoer verder. “Modern ingericht, volledig geautomatiseerd én unieke diensten en producten zoals de ticketservice voor voetbalkaartjes en andere uiteenlopende evenementen”.

“En met de andere zaken er straks bij kunnen we écht iets anders bieden”. “Wat te denken van een fitnesscentrum in het centrum van de stad, of de door Bolswarder ondernemers gedreven schoonheidssalon en kapsalon”.

Met daarnaast nog een niet nader te noemen winkel en een gewichtsbeheersingsconsulent kan het pand straks uitgroeien tot een klantentrekker van jewelste.

Als eerste mag dus Primera Bolsward deuren openen. Naast de diverse unieke producten en diensten biedt Niels Engelmoer in zijn winkel het complete pakket PostNL-diensten aan alsmede de postbussen. Deze zullen vanaf nu blijvend in de Primera gevestigd zijn. Dit geldt ook voor een ING Servicepunt, waar ING-klanten terecht kunnen voor hun bankzaken. Tot slot kan de klant er ook nog terecht voor officiële pasfoto’s. En dat alles binnen de ruime openingstijden van de winkel.

Om de Primera 16 augustus te laten openen is er in de bouwvak keihard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. “We liggen prima op schema om vanaf 16 augustus ‘Even naar Primera’ te gaan, aldus Niels Engelmoer. Na de opening van Primera komt echter het zwaartepunt van de verbouwing omdat er dan schitterende units worden gecreëerd voor de andere ondernemers. “Hier en daar laten we de klant even omlopen, veiligheid gaat voor alles!”.

Locatie:
Nieuwmarkt 13

Openingstijden:
Maandag :8u – 18.30uur
Dinsdag :8u – 18.30uur
Woensdag :8u – 18.30uur
Donderdag :8u – 18.30uur
Vrijdag :8u – 21.00uur
Zaterdag :8u – 17.00uur
Zondag: gesloten

Over Primera:
Coöperatie Primera b.a is een organisatie van, voor en door zelfstandige ondernemers, opgericht in 1991. Naast de inmiddels 450 aangesloten zelfstandige ondernemers kent Coöperatie Primera b.a. twee participanten. Dit zijn British American Tobacco The Netherlands B.V. en Agio Cigars. De participanten ondersteunen de coöperatie. Alle activiteiten van Coöperatie Primera b.a. zijn gericht op het commerciële en bedrijfseconomische succes van de zelfstandige ondernemers, die dan ook de meerderheid van de aandelen in eigendom hebben. Voor meer informatie: www.primera.nl.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.