Leden Schaats Training Bolsward aan de start van de Vikingrace

Jan Gerbrandij uit Nijland en Karin Bootsma uit Bolsward staan aankomend weekend in Heerenveen aan de start van de Vikingrace, ook het wel EK schaatsen voor de jeugd van 11 t/m 16 jaar.

Karin is 16 jaar en schaats al 10 jaar en traint bij Schaats Training Bolsward (STB). Ze doet dit jaar voor de 5e keer mee aan de Vikingrace en rijdt op vrijdag de 500 en 1000 meter. Op zaterdag zal ze de 500 en 1500 meter rijden.

Volgens Karin is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar. “Dat komt door het sterke deelnemersveld met veel deelnemers uit het buitenland. Zo komen er onder andere schaatsers uit Noorwegen, Zweden, Duitsland, Italië, Polen, Finland, Esten/Letten, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, België en natuurlijk Nederland.

Jan is 13 en schaats al sinds zijn 6e. Eerst bij het jeugdschaatsen en werd daarna al snel lid van STB. In de winter train hij drie keer per week. Twee keer in Heerenveen en één keer in Leeuwarden.

Wat Jan ook erg leuk vindt om te doen is marathonschaatsen. “Dan schaatsen we met ongeveer 20 jongens van dezelfde leeftijdscategorie 14 rondjes”:Aldus Jan.

“Dit jaar heb ik mij voor de derde keer geplaatst voor de Viking Race. Dit is erg leuk en hebben we ook twee gasten uit Noorwegen bij ons thuis en ik hoop natuurlijk op snelle tijden”: Laat Jan lachend weten.

 

Over het trainen bij STB zijn beide schaatsers duidelijk. Daar hebben ze samen met hun clubgenoten veel geleerd. “De techniek werd ons goed bijgebracht en de tijden werden daardoor ook steeds beter”. Aldus Jan. Zo gaan de leden in de zomer met STB veel fietsen, skeeleren en droog trainen.

Karin en Jan hebben er ontzettend veel zin in en laten weten er een super leuk weekend van maken.

De toegang tot de wedstrijden is gratis, dus zou je bij dit evenement aanwezig willen zijn om te kijken, dan ben je altijd welkom om de deelnemers aan te moedigen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.