Laura Bekema tweede bij ontwerpwedstrijd Keramiekmuseum de Princessehof

Laura Bekema van het Marnecollege in Bolsward is tweede geworden bij de  ontwerpwedstrijd van het keramiekmuseum Princessehof  uit Leeuwarden. 

Woensdagmiddag werden de prijzen in de tuin van de Princessehof uitgereikt, zij kreeg haar winnende ontwerp uitgereikt op een bord. Naast de tweede prijs voor Laura waren Daniëlle Koch.Lisanne Kuiken, Noortje Grijmans, Ilse Galema en Joyce Zeegers genomineerd. Hun ontwerpen zijn boven de  uitwerkingen van keramiek te bewonderen.  Met een bos bloemen en een tegeltje met daarop een gedeelte van hun ontwerp werden ze daar gefeliciteerd door het museum.

Speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs organiseert het Princessehof ieder jaar een ontwerpwedstrijd.  De uitdaging voor de leerlingen was dit jaar:”Verbeeld een tijdsperiode uit de 20ste eeuw, je eigen tijd of je toekomst in of op keramiek”. Ze konden kiezen uit het maken van een eigen keramisch 3D object of een ontwerptekening voor een schaal.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.