"Langzaam aan actie" langs Bolsward

Vanmorgen trok omstreeks 08.30 een langzaam rijdend konvooi auto’s over de A-7 bij Bolsward.

Vanuit de richting Sneek reden een tiental politieauto’s en motoren met een snelheid van zo’n 70 km per uur richting Amsterdam. Het was een actie van de politie voor een betere cao. Doordat de politie over de gehele breedte van de weg reden was inhalen niet mogelijk en ontstond een rijdende file die bij Bolsward een lengte had van zo’n 2 kilometer.

De vakbonden hebben de afgelopen weken op verschillende manieren actiegevoerd maar die waren vooral publieksvriendelijk. Zo werden er geen bekeuringen uitgedeeld voor kleine overtredingen en werd er een aantal weken minder geflitst.

De voornaamste eis van de bonden is een loonsverhoging van 3,3 procent en wil men een bonus voor politiemensen vanwege de grote reorganisatie bij de politie.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.