,Langste lap' poging in Bolsward

Bolsward – Aan Bolsward Modestad wordt zaterdag 20 september een extra onderdeel toegevoegd. Onder de naam “Bolsward naait erop los” wordt in Bolsward geprobeerd de langste lap van Nederland te maken. ’s Middags om 17.00 uur wordt deze langste lap aan het Bolswarder publiek getoond. Dat gebeurt middels een hoogwerker, van waaruit de lap ergens in het stadscentrum zal worden bevestigd.

Diverse inwoners en bedrijven uit Bolsward werken al aan de lap, waardoor echt gesproken kan worden over een ,Bolswarder Lap’.
Zo zijn in Bloemkamp activiteitenbegeleiders al begonnen met het maken van de langste lap en achter de schermen werkt Petra Wind ook al mee. Er wordt dus al druk genaaid om de langste lap mogelijk te maken.

Alle inwoners van Bolsward kunnen meedoen door het inleveren van een lap. Bijvoorbeeld een oud laken of iets anders. Het zou leuk zijn als mensen een lap inleveren met daarop een grappige tekst. Gewoon een kleurige lap inleveren kan natuurlijk ook. Volgens de initiatiefnemers moet het leuk zijn om je eigen ingeleverde lap aan het eind van de middag te zien hangen in het centrum.

Er is, voor zover bekend, nog niet eerder een poging gedaan om een ,,langste lap” te maken en dus zou Bolsward een primeur hebben. Doel is dat de ,langste lap’ uiteindelijk wordt opgenomen in het Guiness Book of Records.

Zaterdag 20 september kunnen bij de bibliotheek en in de portiek bij Max Mannenmode nog lappen worden ingeleverd. Daar zitten naaisters gedurende de hele dag te werken aan deze langste lap. Om 16.30 uur worden de lappen bij elkaar gebracht en aan elkaar gezet. Om 17.00 uur volgt dan het bevestigen van de lap in het stadscentrum van Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.