Laatste zaalwedstrijd Westergo verloren

Op de laatste dag van de zaalcompetitie werd er vaak gelijk gespeeld, werd er een dikke overwinning behaald, werd er een team kampioen en werd er ook verloren…… maar dat is ook een essentieel onderdeel van sport.

Westergo 1 speelde thuis tegen Pallas ’08 uit Leeuwarden.

Westergo begon in november moeizaam met de zaalcompetitie en pessimisten vreesden al na een paar wedstrijden dat het ingrijpend vernieuwde team van Henk Steunebrink het misschien niet zou redden in de 3e klasse, maar gaandeweg de competitie slaagde het vlaggenschip van Westergo er toch in de nodige punten te verzamelen en door dat aantal punten speelt men volgend jaar gewoon weer in de 3e klasse. Westergo is nl. op de 4e plaats geëindigd, met evenveel punten als nummer 5, maar met een beter doelsaldo.

Zaterdag dus thuis tegen Pallas ’08 uit Leeuwarden. Dit laatste duel kreeg extra glans door maar liefst 3 pupillen van de week: Stefan, Hidde en Syrk. In de beginfase liet Westergo zien niet minder te zijn dat de tegenstander, maar een 3-1 voorsprong werd in de 19e minuut door Pallas omgebogen in een 5-6 achterstand. Toen de helft van het duel erop zat was de stand in weer evenwicht: 9-9.

Na de pauze bleef Pallas steeds voor, vooral omdat Westergo in het verdedigen net niet fel genoeg was; men liet de tegenstander bij de middenlijn en de zijlijnen te vrij, zodat zij van afstand konden scoren. In de beginfase van die tweede helft bleef Westergo nog wel redelijk in de buurt van Pallas (13-14), maar dat  nalaten van fanatiek verdedigen resulteerde na 20 minuten in een 13-20 achterstand. Toen er nog 6  minuten te spelen waren kon Westergo weliswaar nog 2 keer op rij scoren, maar men had het gat was al te groot laten worden en het werd uiteindelijk 15-21. Doelpunten: Johannes Miedema 5, Nathalie Hazeleger 2, Michelle Dijkstra 2, Ype Bote Bonnema 2, Sytse Piter Bras 2 ( 1 strafw.), Hedzer Eringa 1 en Tjitske van Dijk 1.

De eerder genoemde dikke overwinning kwam op naam van A1; er werd thuis gespeeld tegen MN&W (Mei Nocht en Wille) A1 uit Hijum en het werd in de Middelzee 29-12. Doelpunten: Mariska 9, GeartJan  7, HarmJan 6,  Jesper 4, Ype 1, Klaske 1 en Amarins 1.

B1 speelde ook thuis en wel tegen Quick ’21 B1. Hier werd het 8-8. Doelpunten: Rins 2, Anoek 2, Ids, Elmar, Manon en Tsjalling elk 1.

C1 speelde thuis tegen de Waterpoort C1 uit Sneek. Ook hier een verdeling van de punten: 7-7. Hansje scoorde 2 keer, Maaike ook, Amarins, Jelmer en Bouke elk 1 keer.

C2 verloor met 0-6 van Wêz Handich C1.

D1 stond tegenover DTG D1 uit Wyckel. Westergo won met 9-2 er werd kampioen. Marijn scoorde 5 keer, Betül 2 keer, Luke 1 keer en Amarins ook 1 keer.

E1 speelde met 6- 6 gelijk tegen Wordt Kwiek E2. David maakte 2 doelpunten, Jannique, Emma, Carlijn en Syrk elk 1.

E2 speelde tegen DTG E1 en won met 13-8.  Janieke scoorde 4 keer. Ymke 4 keer, Hidde 2 keer, David 2 keer en Amarins 1  keer.

E3 verloor met 6-22 van Wordt Kwiek E3. Doelpunten: Syrk 4, Stefan 1 en Anna 1.