Laatste week "treintjespelen" bij Heeringa assurantiën.

Deze week is de laatste kans om de trein in de etalage van Heeringa Assurantiën te bedienen.

De baan, een replica van de Eizemabaan, staat sinds enkele jaren weer terug in hetzelfde pand als jaren terug. In het pand zat vroeger de speelgoed winkel van Eizema die onder andere treinen verkocht van het merk Marklin. In zijn etalage stond een spoorbaan die van buiten uit bediend kon worden. En vele kinderen en stiekem ook pappa’s en opa’s hebben destijds dat knopje veelvuldig ingedrukt.

Vrijwilligers van het spoorwegmuseum in Sneek zullen de baan aan het einde van deze week demonteren. Maar de kans dat de baan weer terugkomt is erg klein. Heeringa heeft de baan enkele jaren iedere winterperiode in de etalage gehad maar het spoorwegmuseum heeft andere plannen met de replica van de Eisemabaan.

Heeringa hoopt dat er hobbyisten zijn die hem willen helpen een nieuwe baan te maken zodat ook de komende winter weer gedrukt kan worden op het beroemde knopje om de treinen in beweging te zetten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.