Laatste week om huurtoeslag of zorgtoeslag over 2021 aan te vragen

ALGEMEEN – Ben je in 2021 gescheiden of uit elkaar gegaan? Of is er een andere verandering in je leven geweest waardoor je misschien nog recht hebt op huur- of zorgtoeslag uit 2021? Laat geen geld liggen en kijk of jij er recht op hebt. Je hebt nog maar tot en met 1 september om het aan te vragen.

Veranderingen in je leven, zoals een scheiding, hebben invloed op je toeslagen. Misschien heb jij na de scheiding opeens recht op toeslag omdat je inkomen verandert. Of kan je na de scheiding meer of minder toeslag krijgen omdat je geen toeslagpartners meer bent of co-ouders wordt.

Als er iets verandert in je leven is het goed om te checken wat voor gevolgen dit heeft voor je toeslagen en veranderingen meteen door te geven. Kimberley van Druten legt uit hoe: “Ontvang je nog geen toeslagen? Check dan op toeslagen.nl of je in jouw nieuwe situatie wel toeslag kunt krijgen.

Bijvoorbeeld na een scheiding. Dat kan ook met terugwerkende kracht. Je kunt bijvoorbeeld nog tot en met 1 september huur- en zorgtoeslag aanvragen over 2021. Ontvang je al toeslagen? Geef veranderingen in je leven dan altijd meteen door via Mijn toeslagen. Denk aan een salarisverhoging van jou of je toeslagpartner. Zo verklein je de kans dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt.”

Toeslag aanvragen over 2021

Wil jij weten of je nog huur- of zorgtoeslag over 2021 kan krijgen? Je kan het zelf controleren op toeslagen.nl/aanvraag2021. De toeslag aanvragen doe je op Mijn toeslagen. Dit kan nog tot en met 1 september. Dus doe het snel.

Meer weten

Ben je gescheiden? Doe dan de persoonlijke scheiden-checklist op belastingdienst.nl/scheiden. Door de checklist in te vullen krijg je een overzicht van wat jij in jouw situatie moet regelen voor je belastingen en toeslagen. Hulp nodig bij het aanvragen van toeslagen? Kijk dan op toeslagen.nl/hulp of maak een afspraak bij een Toeslagenservicepunt in de buurt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.