Laatste melkboer van Bolsward verdwijnt uit straatbeeld (video)

Rudolf Huisman, de allerlaatste melkboer van Bolsward, stopt deze week met zijn werk en gaat met pensioen.

Na bijna 40 jaar stopt niet alleen de rijdende winkel maar ook Zuivelhandel Huisman. Een onderneming die drie generaties lang bestond en na bijna 100 jaar stopt.

Het is een week van afscheid nemen van klanten die jarenlang Huisman trouw bleven. En voor sommige oudere Bolswarders een “kleine” ramp. Want nu kon mende boodschappen gewoon thuis doen en hoefde men niet met de zware melkflessen te sjouwen. Ook voor de dorpen, Nijland, Tjerkwerd en Burgwerd zal het een gemis zijn dat de rijdende winkel van Huisman niet meer langs zal komen. Ook vandaag was weer een dag waarbij vele handen werden geschud en vele kaarten en enveloppen werden uitgedeeld.

Aankomend weekend zal de gehele familie Huisman bij elkaar komen om afscheid te nemen van bijna 100 jaar zuivelhandel Huisman.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.