Laatste dag Heamiel trekt veel bezoekers naar Bolsward

De laatste dag van de Heamiel is ook zo’n dag waarbij droog weer gegarandeerd veel bezoekers naar Bolsward trekt.

Zo was er zaterdagmorgen veel bekijks bij de presentatie van de dansgroepen in het centrum van de stad. Hier lieten alle groepen zien wat men ’s avonds verwachten kan in de sporthal. Iets minder druk maar wel zeer aantrekkelijk om naar te kijken was het langzaam fietsen. Hierbij was het doel om het 15 meter lange traject zo langzaam als men maar kan af te leggen. Cristiaan deed er maar liefst drie minuten over om die afstand af te leggen.

Ook de voetbalclinic trok veel voetbaljeugd naar de sportvelden, hier werden verschillende spelonderdelen gedaan waarbij men onder andere kon zie hoe hard de bal wel niet ging als je er tegen aan schopte.

De middag was voor het straatfestival Bolstjurrich, het publiek werd in de binnenstad op verschillende plekken verrast door bijzonder optredens. Maar kon men ook overvallen worden door oerbewoners, een doedelzak spelend centaur, dames die je lieten zien hoe het heurt of een bruidje die op zoek was naar een bruidegom en die zowaar één van onze redactieleden wist te strikken.

Een grote verrassing was te zien achter het stadhuis, hier speelde MUZT Musicalopleiding muziekdelen uit de musical Petticoat. MUZT is de musicalopleiding van Kunstencentrum Atrium. Jongeren vanaf 13 jaar werken op de  leslocatie in Sneek wekelijks aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden, nadat ze eerder de musical al hadden laten zien in theater Sneek was Bolsward nu dus aan de beurt.2 reacties

  1. Melis and Ruth van der Sluis schreef:

    Ook hier bij ons in Nieuw Zeeland hebben we genoten van jullie videos ,waardoor we
    weer even mee konden leven en genieten van veel wat jullie dit jaar weer organiseerden.We voelden ons echt bij alles betrokken door deze levendige opnamen en bedanken jullie van harte.
    We hopen volgend jaar er zelf bij te kunnen zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *