kv Westergo verliest in Dokkum

Het is Westergo 1 nog niet gelukt om punten te pakken, maar toch is er wel vooruitgang te bespeuren.

Dat bleek zaterdag in Dokkum toen Westergo in de 1e helft een behoorlijke achterstand opliep, maar er in de 2e helft in slaagde om die achterstand weg te werken en zelfs een, zij het zeer kleine, voorsprong op te bouwen. Een sterk offensief in het laatste kwartier van de thuisploeg zorgde ervoor dat de punten toch in Dokkum bleven. Westergo kwam in dat laatste kwartier helaas helemaal niet meer aan scoren toe…..

Halverwege de 1e helft was het 9-5, en de ruststand was 12-9. Na de rust sloop Westergo naderbij en door 2 doelpunten op rij van Michelle Dijkstra werd het 12-12. Johannes Miedema zorgde voor die kleine voorsprong (12-13), maar daarna liep de thuisploeg weer uit naar 15-13. De aansluiting werd gescoord door Annemarieke Bras, maar na die 14e treffer was het voor de Bolswarders op, en de eindstand werd 20-14.

Doelpunten: Ype Bonnema 5, Johannes Miedema 4, Michelle Dijkstra 3, Hedzer Eringa benutte een strafworp en Annemarieke Bras 1.

B1 speelde in Deinum tegen Deinum B1 en won met 6-8.

C1 speelde ook in Deinum en won met 3-12. Doelpunten: Amarins 4, Maaike 3, Douwe 3, Jelmer 1 en Ids 1.

C2 verloor thuis met 0-8 van Mid Fryslân C4.

D1 werd ongeslagen kampioen; zaterdag werd er met 2-8 in Gorredijk gewonnen van LDODK D5. Doelpunten: Iris 2,

Julia 1, Amarins 1, Luke 1, Martijn 1, Betül 1 en Suzanne 1.

E1 werd ook kampioen en versloeg thuis met maar liefst 16-1 Flamingo’s E3 uit Buitenpost. Doelpunten Carlijn 6,

Mare 4, Syrk 3, Emma 2 en Jannique 1.

E2 won in Wolvega met 4-5 van SIOS E2. Janieke scoorde 3 keer en Ymke 2 keer.

E3 verloor thuis met 6-7 van WWMD E1. Emma scoorde 3 keer, Mare 2 keer en WWMD scoorde in eigen korf.

F1 verloor thuis met 3-7 van Harich F2. Liset, Jens en Berdrous scoorden elk 1 keer.