KV Westergo sluit eerste deel veldcompetitie goed af

De laatste wedstrijd van de veldcompetitie was voor Westergo een belangrijk duel.

Bij winst zou men zich in de middenmoot kunnen nestelen, bij verlies zou men de drager kunnen worden van de rode lantaarn.

Het team van Henk Steunebrink moest dus volop aan de bak en, hoewel tegenstander DTG momenteel de laatste plek bezet, wist Westergo dat men in Wyckel ook prima kan korfballen en dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting.

De basis van Westergo was weer aangepast; Ype Bonnema was ziek en Franck Kort geblesseerd. Zij werden vervangen door Meindert Bonnema en Bas Bosma. De opdracht die meegegeven werd was om metéén scherp te zijn, dat ontbrak de laatste weken nog wel eens. Die opdracht werd goed opgepakt en na 10 minuten stond er al 1-5 op het scorebord. DTG slaagde er niet in het gat kleiner te maken dan 2 doelpunten. Westergo bleef prima combineren, zette lange aanvallen op en zocht naar goede kansen, die nu ook veel beter werden benut. Dat alles resulteerde in een 6-10 ruststand.

De 2e helft was een kopie van de 1e helft: rustig goede aanvallen opzetten, overzicht houden en de concentratie niet verliezen. Westergo won, dankzij dit goede spel met 15-21, staat nu op de 5e plaats en kan zich nu gaan focussen op de zaalcompetitie. Doelpunten: Hanneke Buma 6, Tjitske van Dijk 6, Johannes Miedema 3, Sytse Piter Bras 2, Bas Bosma 2, Meindert Bonnema 2.
Dat de ploegen in 2B redelijk aan elkaar gewaagd zijn blijkt uit de stand: maar liefst 3 ploegen hebben 10 punten uit 7 wedstrijden en delen de 1e plaats. Het belooft dus een spannende strijd te worden in het voorjaar van 2016, als men de rest van de wedstrijden van de veldcompetitie gaat spelen.

Het midweekteam stond thuis tegenover DTG, dat al kampioen was. Westergo nam vrij gemakkelijk een 8-3 voorsprong, maar in de 2e helft kwam DTG sterk terug en kwam zelfs voor: 11-12. In de laatste minuut kon Westergo met een raak schot nog voor de gelijkmaker zorgen: 12-12. Doelpunten: HarmJan 5, Petra en Mireille elk 2, GeertJan, Dieuwke en Klaske elk 1.

A1 moest genoegen nemen met een nipt verlies: uit in Joure werd met 9-8 verloren.

C2 verloor in Boelenslaan met 8-2 van Boelenslaan C1. Seval en Maaike scoorden.