kv Westergo handhaaft zich in 2e klasse

Op 22 mei viel de beslissing al in het duel tegen hekkensluiter Thrianta in Hoogeveen; Westergo won dat duel met 18-22 en omdat DTG uit Wyckel hun wedstrijd in dat weekend verloor was het team van Henk Steunebrink er zeker van: het verschil met DTG was 4 punten.

DTG kon niet meer op hetzelfde aantal punten komen en volgend jaar speelt Westergo dus opnieuw in de 2e klasse. Dat was ook de insteek geweest: handhaving, en dat is nu dus gelukt.  — Had Westergo verloren en DTG gewonnen, dan was het op 29 mei nog heel spannend geworden…..

Het duel tegen Thrianta was in het begin niet spannend: Westergo liep vrij vlot uit naar een 1-6 voorsprong, maar na een kleine 20 minuten in de 2e helft had Thrianta het verschil verkleind tot slechts 1 doelpunt (15-16) en het werd zowaar nog spannend ook. Gelukkig herpakte Westergo zich en vergrootte de voorsprong weer naar 15-19. Het zou ook te gek voor woorden zijn geweest als Westergo deze wedstrijd niet had gewonnen, want de Bolswarders waren veel beter dan de thuisploeg en die thuisploeg moest heel vaak aan de noodrem trekken; de scheidsrechter kende Westergo maar liefst 7 strafworpen toe. Het werd uiteindelijk dus 18-22 en de score was als volgt verdeeld:  Tjitske van Dijk 6 (4 strafw.), Hanneke Buma 5 (3 strafw.), Franck Kort 4, Johannes Miedema 3, Sytse Piter Bras 2, Michelle Dijkstra en Ype Bote Bonnema elk 1.

Zaterdag 29 mei stond het laatste duel op de rol: thuis tegen DTG. Er stond niets meer op het spel, dus het had in principe een saai duel kunnen worden. Dat was in de 1e helft beslist niet het geval, er werd fanatiek gespeeld en het publiek kreeg waar voor zijn geld. Westergo liep uit naar 9-2, maar daarna stokte het scoren en men liet de ploeg uit Wyckel weer wat dichterbij komen: 9-5. De ruststand was 12-6. DTG begon gemotiveerd aan de 2e helft en scoorde vlot 2 keer op rij, maar dichterbij liet Westergo hen niet komen. Gaandeweg die 2e helft werd het allemaal een beetje gezapiger en was het duidelijk dat er dus echt niets meer op het spel stond.

Met nog een paar minuten te gaan kreeg Paula Botermans een publiekswissel; zij heeft aangegeven te stoppen met korfbal vanwege andere verplichtingen; Dieuwke de Boer mocht haar plaats innemen. De stand was toen al wat ook de eindstand werd: 17-10.

De doelpunten kwamen op naam van Hanneke Buma 7 (4 strafw.), Tjitske van Dijk 4, Johannes Miedema 3, Hedzer Eringa 2 en Ype Bote Bonnema 1.

De Waterpoort deed op 22 mei al goede zaken door te winnen van Quick dat toen in puntenaantal gelijk stond met de ploeg uit Sneek. Dit weekend pakte de Waterpoort in het Groninger Zevenhuizen de winst: met 13-17 werd er gewonnen van Sparta en volgend jaar speelt de Waterpoort dus in de 1e klasse.  Quick verloor verrassend  thuis met 13-14 van EKC uit Emmen en TDK versloeg in Deinum Thrianta met 23-10.

De eindstand in 2B:

1. de Waterpoort       14-24                                               5. Sparta        14-14

2. Quick                       14-20                                               6. Westergo   14-13

3. TDK                           14-15                                              7. DTG             14-7

4. EKC                           14-15                                              8. Thrianta      14-4

Westergo 2 speelde tegen de Waterpoort 3 en verloor met 8-12; het ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna sloegen de Snekers hun slag en stonden in de rust met 5-8 voor. Dat gat wist Westergo in de 2e helft niet meer te dichten. Doelpunten: Nathalie 2, Marleen, Stefan, Menno, Mirna, Bas en Piter elk 1.

Het midweekteam verloor afgetekend uit van Wordt Kwiek: 22-9. Doelpunten: Petra  3, Dieuwke  2, Marleen 1, Michel 1, Stefan 1 en Franck 1.

Thuis werd er met 11-19 verloren van DTS. Doelpunten: Jetske 2, Nikky 2, Piter 1, Gerald 1, Stefan 1, Michel 1, Petra 1, Nathalie 1 en Marleen 1.

A1 speelde op 29 mei thuis tegen Pallas A1. Westergo won met 17-10, na treffers van HarmJan 6, Vincent 4, Mariska 2, Dieuwke 1, Catharina 1, Ype 1 , Jesper 1 en Klaske 1.

B1 speelde op 22 mei thuis tegen WIK’34. Het werd 5-5. Doelpunten Manon 2, Tsjalling 2 en Amarins 1.

De uitwedstrijd op 29 mei tegen Pallas werd met 13-8 verloren.

C1 won op 22 mei met 7-2 van Thrianta C1. Hansje scoorde 2 keer, Esmee 2 keer, Nova, Elmar en Ilko elk 1 keer.

Op 29 mei werd er in Steenwijk gewonnen van Noveas C2: 3-11. Ilko scoorde 5 keer, Esmee 2 keer, Aliyah 2 keer, Elmar en Nova elk 1 keer.

C2 won thuis op 29 mei van Lemmer C2 met 10-3. Amarins maakte 4 doelpunten, Aliyah 2, Nova, Maaike, Claudia en Theis elk 1.

D1 speelde op 22 meiin Opeinde tegen de Pein D1 en verloor met 8-5.

Op 29 mei werd er thuis met 1-3 verloren van Drachten D3. Bouke maakte het doelpunt.

D2 speelde op 22 mei uit tegen DOW D2 en die tegenstander was echt te zwak. Het werd 4-16, met doelpunten van Jellie 4, Suzanne 3, Luke 3, Iris 3, Amarins 2 en Meike 1.

Van E1 zelfs 3 uitslagen: uit tegen Marknesse E1 werd het 4-5. Carlijn en Mare scoorden 2 keer en Ymke 1 keer.

Uit tegen WWMD E1 werd het 2-6, met 2 doelpunten van Carlijn, 2 van Mare en 1 van Janieke.

Op 29 mei werd er met 1-6 verloren van VIOS E1. Carlijn maakte het doelpunt, maar ondanks deze nederlaag was E1 toch kampioen!!!

Voor VIOS een bijzondere en negatieve dag: de club houdt op te bestaan.

E2 verloor op 22 mei uit bij TDK E2: 3-1. Syrk redde de eer.

Op 29 mei werd het thuis tegen Oerterp/VKC E1 de omgekeerde uitslag: 1-3. Nu redde Hidde de eer.

E3 verloor in Boelenslaan met 2-0 van Boelenslaan E3.

Thuis werd er met 1-7 van de Pein E2 verloren. Lieke scoorde het enige doelpunt.

F1 won op 22 mei in Emmeloord met 5-7 van Emmeloord F1. David scoorde 3 keer, Liset 2 keer en Laura ook 2 keer.

Op 29 mei werd thuis verloren van Harich F1; eerder in de competitie was er met 2-16 verloren… nu met 9-16, dus F1 is veel beter geworden! David scoorde 4 keer, Syrk 3 keer, Nikee en Laura elk 1 keer.