KV Kip wint schoolkorfbaltoernooi

Onder fraaie nazomerse omstandigheden organiseerde korfbalvereniging Westergo voor de 37e keer het jaarlijks terugkerende schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen.

Het mooie weer zorgde daardoor mede voor een goede publieke belangstelling. Evenals vorig jaar deden ook nu weer 15 teams mee. Dat betekent dat zo’n 150 basisschoolleerlingen op de kunstgrasvelden van Westergo actief bezig waren met korfbal. Vanwege schoolkamp kon De Opbouw ditmaal geen teams afvaardigen. In de categorie gr. 5/6 speelden 6 teams verdeeld over 2 poules. Zij speelden in hun poule een volledige competitie, dus 4 wedstrijden. De nrs. 2 van beide poules speelden om de derde plaats. Daarin won De Uitblinkers (De Blinker) met 2-1 van Kippenvleugels (De Bron). De finale ging tussen De Bronner Pro’s (De Bron) en Graspiepers (St. Maartenschool). Dit leverde een duidelijke 3-0 overwinning op voor De Bronner Pro’s.

De categorie gr. 7/8 had een deelname van 9 teams: een poule van 5 teams en de andere poule 4 teams. In de poule met 5 teams eindigden 2 teams gedeeld eerste met 6 wedstrijdpunten: De Bron Confetti Kanon (De Bron) en De Knallers (St. Maartenschool). Doordat het doelsaldo van De Bron Confetti Kanon iets beter was (1 doelpunt), mocht dit team de grote finale spelen en De Knallers de kleine finale om de derde plaats.

In de andere poule werd KV Kip (De Bron) eerste met als gedeeld tweede De Bronners (De Bron) en De Dabbers van St. Maarten (St. Maartenschool). Ook het doelsaldo van deze beide teams was gelijk, maar omdat De Dabbers van St. Maarten meer doelpunten had gescoord werd dit team tweede in deze poule. De strijd om de derde plaats ging dus tussen De Knallers en De Dabbers van St. Maarten. Dit verliep ongemeen spannend en eindigde in een gelijkspel. Ook een verlenging leverde geen beslissing op, zodat uiteindelijk het nemen van strafworpen de beslissing moest brengen. Hierin was De Knallers het gelukkigst.

De beide finalisten KV Kip en De Bron Confetti Kanon maakten er een snelle en ook felle wedstrijd van die uiteindelijk met 2-1 nipt werd gewonnen door KV Kip. Daardoor werd KV Kip niet alleen eerste maar ook nog winnaar van de wisselbeker.

Eindstand gr. 5/6: 1. De Bronner Pro’s (De Bron); 2. Graspiepers (Sint Maartenschool); 3. De Uitblinkers (De Blinker); 4. Kippenvleugels (De Bron).

Eindstand gr. 7/8: 1. KV Kip (De Bron) en winnaar wisselbeker; 2. De Bron Confetti Kanon (De Bron); 3. De Knallers (St. Maartenschool); 4. De Dabbers van St. Maarten (Sint maartenschool)

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.