Kuierje door Friesland  

Afgelopen jaar zochten we met z’n allen steeds meer wandelend de buitenlucht op. Nieuwe paden, dorpen en steden werden verkend. De wandeltocht werd steeds langer en ging steeds verder. Deze gezonde trend willen we in Friesland graag voortzetten.  

De wandelende trend blijven stimuleren 

Op initiatief van onder andere Staatsbosbeheer, Provinsje Fryslân en Gastvrij Fryslân is de campagne ‘Blokje om’ opgezet. Met als boodschap: ‘Of je nu je hart volgt of de route een hapje bûtenloft is altijd goed voor je’. De bedoeling is om de inwoners van Friesland te stimuleren om meer te gaan wandelen in eigen provincie. De campagne is maandag van start gegaan en zal een maand duren.

Inspirerende routes 

Via friesland.nl/goedbezig kan men een gevarieerd aanbod aan wandelroutes door Friesland vinden. Van korte routes voor in de lunchpauze tot aan sportieve tochten van wel meer dan 200 kilometer! Wandelroutes om alleen, met het gezin, vrienden of in gezelschap van een gids te bewandelen. De pagina biedt de beste tips en de leukste verhalen. In samenwerking met Wandelnet, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en het Instituut voor natuureducatie (IVN) worden deze inspirerende wandelroutes en avontuurlijke excursiemogelijkheden aangeboden. Ook handig, op de website staat de kaart van Friesland waarop de wandelroutes te zien en aan te klikken zijn.

Gezond en vitaal Friesland 

Vele andere partijen zijn ook bezig met de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Friesland. Er wordt bijvoorbeeld binnen de opgave Dagrecreatieve netwerken gewerkt aan een breed plan om het Friese recreatieve aanbod voor de duur van één dag te verrijken. Dit aanbod aan nieuwe recreatie is bedoeld voor toeristen, recreanten én eigen inwoners.

De Marrekrite (een samenwerking tussen de provincie en gemeentes) is druk bezig met het klaarstomen van een wandelknooppuntensysteem. Dit is een fysiek netwerk van paaltjes langs paden en wegen waarmee iemand zijn eigen wandelroute kan samenstellen. De zorgverzekeraar De Friesland is tenslotte ook bezig met het stimuleren van een gezondere levensstijl via hun ‘Doe je mee’ community.

Foto (C): Mijke Bos 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.