KRO-NCRV’s rijdende rechter mr. John Reid zoekt heibel in Friesland

Mr. John Reid zoekt voor zijn KRO-NCRV programma De rijdende rechter heibel in Frieland. In zijn wekelijkse programma (elke dinsdagavond op NPO 1) gaat mr. Reid langs bij mensen die een conflict hebben met hun buren, een geschil met de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld de gemeente, in heel Nederland. Zo kwam hij afgelopen seizoen onder meer langs in Friesland, waar hij in Donkerbroek een conflict over recht op overpad heeft behandeld.


“Als er een conflict is tussen twee partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om polshoogte te nemen”, aldus mr. John Reid. “Om zo een goed beeld te krijgen van wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. Bij De rijdende rechter komen we dan snel, en kosteloos, tot een bindende uitspraak!”

Sinds 2016 is mr. John Reid De rijdende rechter van KRO-NCRV. In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen neemt. Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in De rijdende rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café in Limburg of een burenruzie in Groningen beslecht.

Mensen die een conflict hebben en juridische duidelijkheid wensen, kunnen zich aanmelden via deze link.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.