Korte stroomstoringen door koude weer (update)

Op verschillende plaatsen in Bolsward en de rest van Friesland komen meldingen van korte stroomonderbrekingen.

Een woordvoerder van Tennet laat weten dat de stroom af en toe uitvalt maar dat er van een grote stroomstoring nog geen sprake is.

Tennet laat op haar website weten dat de hoogspanningsverbindingen in Groningen last hebben van ‘lijndansen’ als gevolg van ijsafzettingen op de hoogspanningslijnen in combinatie met harde wind. Dit leidt tot dippen in de stroomvoorziening, merkbaar bijvoorbeeld door het knipperen van lampen in huis.

Door deze stroomdippen zijn de effecten merkbaar in meerdere delen van Noord-Nederland. We zien hier bijvoorbeeld meerdere meldingen van verschijnen op Twitter.

TenneT werkt hard aan een stabiele stroomvoorziening en betreurt de nadelige effecten van de dansende lijnen die worden ondervonden.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.