Korte felle brand verwoest werkplaats Rijwielhandel De Kroon

Een korte maar felle brand heeft zaterdag avond de werkplaats van rijwielhandel De Kroon verwoest.

De brand werd rond half zeven ontdekt door omstanders die direct een raam insloegen en een poging deden de brand te blussen. Met verschillende brandblussers werd de brand op de begane grond door omstanders, waaronder enkele middenstanders, klein gehouden maar de brand trok via de trap omhoog en verwoeste de bovenetages.

Omdat het om een brand in de binnenstad ging, zette de brandweer groot in en kwamen de korpsen van Bolsward, Witmarsum, Parrega, Wommels en Sneek ter plaatse om de brand te bedwingen.

Tijdens de brand bevonden zich geen mensen in het pand. Wel  zijn  3 personen die een poging hebben gedaan de brand te blussen door ambulance onderzocht vanwege rook inhalatie.

De brand kon overigens niet op een slechter moment uitbreken, Rijwielhandel De Kroon staaat dit weekend helemaal in het teken van de Enecotour.

De gemeente laat weten dat er geen instortingsgevaar is maar dat het pand wel afgezet zal worden met hekken. Stichting Salvage is aanwezig om de betrokken te helpen en adviseren.

Foto via Facebook Brandweer Bolsward

Foto album

1 reactie

  1. 13 januari 2017

    […] Lees ook: Korte felle brand verwoest werkplaats Rijwielhandel De Kroon […]

Geef een antwoord