Korfballers helemaal klaar met vandalisme sportpark het Bolwerk

In het paasweekend zijn er om de accommodatie van Kv Westergo vernielingen aangericht. Aan de achterkant van het gebouw is het glaswerk van een deur zwaar beschadigt geraakt.

De korfbalvereniging maar ook de andere verenigingen worden al tijden getroffen door vandalisme op het terrein van het sportpark. In het hekwerk rondom het clubgebouw zitten diverse (grote) gaten, uit een dug-out mist een raam, ook zitten de vandalen met regelmaat op het gebouw en trappen dan de kappen van de luchtafvoerpijpen af.

De vereniging is helemaal klaar met het vandalisme er gaat volgens een woordvoerder een hoop tijd en energie gaat verloren door deze acties. Daarnaast kost het de vereniging ook een hoop geld om de schade weer te laten herstellen.

Enige tijd geleden was er al een noodkreet te horen vanuit de omliggende voetbalverenigingen, waar de vandalen ook regelmatig vernielingen aanrichtte. Het “open” karakter van het (sport) bolwerk blijkt nog steeds een makkelijke prooi voor de vandalen.

De korfbalverenging hoopt dat het “open” karakter zo blijft, maar dat er meer controle en  harder wordt opgetreden tegen de groep die deze vernielingen pleegt.

Er is inmiddels aangifte gedaan van de vernielingen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.